Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2007 12:46 - 23 кандидати от Русе продължават в Music Idol
Автор: musicidol Категория: Новини   
Прочетен: 574 Коментари: 0 Гласове:
0



23 кандидати от Русе продължават в Music Idol За разлика от другите издания на Idols по света, в българския формат зрителите на bTV ще видят и чуят огромно разнообразие от музикални стилове (22.01.2007) image
Двайсет и трима млади музикални таланти продължават във втората фаза от кастингите за Music Idol, след като бяха избрани от Йорданка Христова, Дони, Глория и Слави Трифонов в края на четиридневните прослушвания в Русе. В събота и неделя звездното жури на Music Idol изпита над 80 кандидати, одобрени измежду 800 явили се на предварителния кастинг в четвъртък и петък.

Оказа се, че да бъдеш първия музикален идол на България, е мечта дори на хора със сериозни и абсолютно неартистични професии, като например стоматолози, брокери и шивачи.

Изключително разнообразният репертоар на кандидатите беше най-интересното в кастинга. По единодушното мнение на продуцентите и журито именно това отличава Music Idol от всички останали издания на Pop Idol по света. За разлика от кандидатите в другите държави, които предпочитат да изпълняват парчета на не повече от десетина звезди от ранга на Роби Уилямс, Марая Кери и Мадона, българските участници предложиха невероятно разнообразие – от детски песнички, през метъл, ар енд би парчета, български и турски рок, до микс от естрада, фолк, рок и хип-хоп в едно. Не по-малко колоритен беше и сценичният стайлинг на някои от участниците. Още на предварителния кастинг млада жена беше заложила на екзотичния подход за спечелване на журито, като се появи облечена в традиционното японско кимоно.

Емоцията Music Idol завладя и хора без всякакъв певчески талант – някои от записалите се дойдоха на кастингите, само за да видят на живо журито на Music Idol, след което си тръгнаха доволни.

image
Не липсваха и сълзи в очите на по-амбициозните отхвърлени кандидати. На всеки от тях журито даде напътствия за развитие на таланта им... или просто за развитие в друга област. Един от отпадналите със сигурност ще бъде запомнен от председателя на журито Йорданка Христова. Момче, което не беше одобрено заради отрицателния вот именно на естрадната икона, й направи изключително интересен подарък – специално композирана за нея песен. Младежът призна, че дълго време се е опитвал да се свърже с Йорданка Христова, за да й поднесе парчето, но едва на кастинга за Music Idol e успял да установи контакт с нея. (Според правилата на формата гласът на председателя на журито се брои за два, което изключва възможността един кандидат да получи равен брой положителни и отрицателни оценки.)

Освен, че трябваше да открият потенциала във всеки един от кандидатите, през цялото време членовете на журито трябваше да се справят и с непрекъснатите изненади, които им поднасяха водещите Иван и Андрей. Двамата не спряха да провокират и самите участници с неудобни въпроси, докато ги посрещаха след прослушванията.

Следващата седмица Music Idol ще превземе и морската столица - Варна, а манията за пеене вече е обхванала цялата страна.



Тагове:   Music,   кандидати,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: musicidol
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 67203
Постинги: 22
Коментари: 39
Гласове: 73
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930